ĐOKIĆ I SAVIĆ POSJETILI USPJEŠNU KOMPANIJU TERMOELEKTRO OPREMA :: Semberija INFO ::

 

ĐOKIĆ I SAVIĆ POSJETILI USPJEŠNU KOMPANIJU TERMOELEKTRO OPREMA


Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić zajedno sa načelnikom opštine Lopare Radom Savićem posjetio je kompaniju "Termoelektro oprema" u ovoj majevičkoj opštini.

Đokić je izjavio tokom posjete kompaniji "Termoelektro oprema" u Loparama da je ovaj lider u oblasti termoenergetike i u vrijeme pandemije virusa korona nastavio da uspješno posluje, razvija se i zapošljava nove radnike.

"Kompanija širi proizvodnju i izvoz, ima više od 100 zaposlenih u Loparama i sve to govori o entuzijazmu vlasnika Ilije Stjepanovića i njegovih saradnika, sjajnog tima ljudi, da se može postići mnogo", rekao je Đokić.

On je istakao da je ova kompanija imala i imaće podršku Vlade Republike Srpske u planovima daljeg razvoja.

Đokić je naveo da je "Termoelektro oprema" vodeći partner za remont postrojenja u dvije termoelektrane Republike Srpske - u Ugljeviku i Gacku, te da je njeno poslovanje usmjereno na energetske objekte.

Vlasnik "Termoelektro opreme" Ilija Stjepanović izrazio je zadovoljstvo zbog posjete ministra Đokića i naveo da kompanija u Loparama ima poslovni pogon od 3.000 metara kvadratnih i zapošljava više od 100 radnika, od kojih je 30 primljeno tokom epidemije virusa korona.

"Imamo punu podršku Republike i opštine Lopare i namjeru da se širimo i zapošljavamo nove radnike", rekao je Stjepanović i dodao da je kompanija, osim remonta u termoelektranama, proširila djelatnost na proizvodnju opreme za termoelektrane, rafinerije i druga industrijska postrojenja.

Đokić je ranije jutros u Loparama razgovarao sa načelnikom opštine Radom Savićem o razvojnim mogućnostima koje ova lokalna zajednica ima, ocjenjujući da Lopare imaju potencijal za dalji razvoj.

"Ovdje će uskoro početi da se realizuje ranije započeta inicijativa za istraživanje ležišta litijuma, za šta je data koncesija, a litijum je legura koja dugoročno ima budućnost", rekao je Đokić.

On je naveo da su neka ranija istraživanja pokazala da postoji litijum na ovom području, a istraživaće se kolike su rezerve i kako bi se mogla vršiti eksploatacija.

Načelnik Lopara Rado Savić izrazio ja zadovoljstvo zbog dolaska Đokiću u ovu lokalnu zajednicu i istakao da je to podrška privredi ovoga kraja.

"Privreda je naš nacionalni interes, oslonac Republike Srpske i moramo sve naše resurse i energiju usmjeriti u njeno očuvanje i prilagoditi funkcionisanje privrede epidemiološkim mjerama", rekao je Savić.

On je dodao da je kompanija "Termoelektro oprema" primjer dobrih poslovnih rezultata i u uslovima kada je privreda pogođena pojavom virusa korona, naročito prerađivačka, jer su tržišta smanjena, a teško je nabaviti sirovinu.