LOPARE: NEMA ZARAŽENIH, SMANjUJE SE BROJ LICA POD NADZOROM :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: NEMA ZARAŽENIH, SMANjUJE SE BROJ LICA POD NADZOROM


Na području opštine Lopare nema oboljelih od virusa korona, 108 lica je pod nadzorom i taj broj se iz dana u dan smanjuje, rekao je načelnik ove opštine Rado Savić
 
Savić je naveo da je juče pod nadzor stavljeno troje, a 11 je izašlo, kao i da se do 1. aprila očekuje izlazak još 60 ljudi.
 
On je nakon sjednice Štaba za vanredne situacija izrazio zabrinutost što je virus korona potvrđen u Brčkom, Tuzli i Bijeljini, jer su Lopare smještene u sredini tog trougla zbog čega je zatražena pojačana kontrola saobraćaja.
 
"Štab se obratio Policijskoj stanici, a obratićemo se i Republičkom Štabu za vanredne situacije da se omogući pojačana kontrola saobraćaja i ljudi koji dolaze iz pravca Bijeljine, Brčkog i Tuzle ka našoj opštini", naveo je Savić.
 
On je dodao da će prilikom te pojačane kontrole biti i jedan predstavnik Doma zdravlja koji će provjeravati da li putnici imaju zaštitne maske, rukavice, a mjeriće im se i temperatura.
 
U Loparama je tokom vikenda izvršena dezinfekcija javnih objekata, a Savić je dodao i da se vrši podjela zaštitnih maski stanovništvu, dok je Štab zaključio da je za potrebe radnika u javnim službama neophodno nabaviti zaštitne rukavice.