SAVIĆ: PODRŠKA POSLOVNIM IDEJAMA :: Semberija INFO ::

 

SAVIĆ: PODRŠKA POSLOVNIM IDEJAMA


Načelnik opštine Lopare Rado Savić posjetio je danas (29.10.2018.) Ružu Mikić iz ove opštine koja je jedan od 128 preduzetnika iz 33 lokalne zajednice čije su poslovne ideje podržane kroz projekat zapošljavanja mladih /JEP/ koji finansira Vlada Švajcarske.

Mikićeva je kroz Inkubator poslovnih ideja u okviru ovog projekta dobila 5.000 KM i bavi se proizvodnjom kolača i torti.

Savić je rekao novinarima da su preduzetnici poput Mikićeve primjer kako se može, uz dobru poslovnu ideju, iz svog domaćinstva registrovati poslovna djelatnost.

„Za 11 poslovnih ideja koje su podržane u Loparama opština je obezbijedila 9.000 KM, a ostalo su donacije“, naveo je Savić.

On je izrazio želju za nastavak projekata podrške preduzetnicima, posebno mladim ljudima koji imaju priliku da dobiju pomoć, obuku i novčani podsticaj za realizaciju poslovnih ideja.

„Imamo građane koji su preduzimljivi i sposobni da svoje znanje iskoriste i da to bude od koristi svima u lokalnoj zajednici“, zaključio je Savić.

Mikićeva je rekla da je vlastiti biznis registrovala u avgustu, uz podršku Projekta zapošljavanja mladih i opštine Lopare, kao jedan od učesnika u Inkubatoru poslovnih ideja.

​Izvor: Opština Lopare