LOPARE: Rado Savić sastao se sa poznatim bavarskim parlamentarcem i razgovarao o saradnji :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: Rado Savić sastao se sa poznatim bavarskim parlamentarcem i razgovarao o saradnji


Tokom boravka u Bavarskoj pokrajini načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji je zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke,  nakon sastanka sa gradonačelnicom Mildorfa sastao se i sa delegatom bavarskog parlamenta Ginterom Knoblauhom.
 
Savić je upoznao Knoblauha sa aktuelnom političkom situacijom u Republici Srpskoj i BiH.
 
„Republika Srpska treba snažniju podršku iz cijelog svijeta za razvoj demokratije i snaženje svoga društva“, poručio je Savić.
 
On je dodao da stanje sadašnjeg političkog sistema kod nas nije na zadovoljavajućem nivou.
 
„U Republici Srpskoj i BiH dominira politička korupcija,  nedostaje  vladavina prava, nema nezavisnog pravosuđa, a nivo opšte korupcije je dostigao ogromne razmjere. Sve to koči razvoj i doprinosi da mladi ljudi napuštaju zemlju“, zaključio je Savić.
 
Delegat bavarskog parlamenta Ginter Knoblauh izrazio je zadovoljstvo  jer je ostvario saradnju sa zamjenikom predsjednika SDS-a Radom Savićem.
 
„Zadovoljstvo mi je što sam upoznao Savića, koji želi da svojoj Republici Srpskoj i svom narodu doprinese boljitku. Svojim dugogodišnjim uticajem, na zahtjev Savića, pomoći ću Republici Srpskoj u političkim i ekonomskim pitanjima“, najavio je Knoublauh.
                                                                                     
SDS - Sektor za politiku i medije