RADOSNO BADNjE VEČE U MAJEVIČKOM KRAJU (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

RADOSNO BADNjE VEČE U MAJEVIČKOM KRAJU (FOTO)


U svim majevičkim hramovima večeras je služeno večernje bogosluženje, nakon čega su osveštani i naloženi badnjaci.
 
U porti Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Loparama večernje bogosluženje služio je starješina hrama protojerej-stavrofor Stevo Jović koji je vjernicima čestitao Božić uz poruku da se Hristovim rođenjem rađa ljubav u svim pravoslavnim hrišćanima, vjernicima i ljudima dobre volje.
 

"Neka toplina Badnje večeri i Božića ogrije i razgali srca onima koji su u nevolji, a one koji doprinose nevoljama vrati na pravi put, put Hristove ljubavi, mira, praštanja", poručio je protojerej Jović.
 
Nalaganju badnjaka prisustvovali su brojni građani opštine Lopare, kao i ljudi iz dijaspore koji praznike provode u rodnom kraju.
 
Načelnik ove majevičke opštine Rado Savić naložio je badnjak i čestitao najradosniji hrišćanski praznik-Božić sveštenstvu, monaštvu i građanima tradicionalnim pozdravom- „Mir Božiji, Hristos se rodi!“.
 

"U vrijeme radosti božićnih praznika naša zahvalnost i iskrene želje upućene su svim našim građanima, majevičkoj dijaspori i porodicama", istakao je Savić.
 
On je poželio svim Majevičanima da im Božić donese mir u srca i porodice, da im podari snagu da istraju u izgradnji zajedničke budućnosti.
 
Nakon vjerskih obreda građani su se veselili uz kuvano vino i vatromet koji je obezbijedila opština Lopare.