LOPARE: USKORO ZAVRŠETAK IZGRADNjE PAROHIJSKOG DOMA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: USKORO ZAVRŠETAK IZGRADNjE PAROHIJSKOG DOMA


Načelnik opštine Lopare Rado Savić sa saradnicima je obišao objekat parohijskog doma, koji se nalazi u porti loparskog hrama Pokrova Presvete Bogorodice.

Protonamjesnik Spasoja Radovanović, paroh loparski, je prisutnima rekao da se gradnja parohijskog doma privodi kraju, te da je za završne radove potrebno oko 50.000 KM.

On je izrazio nadu da će se do potrebnih sredstava doći, kako bi se objekat koji je započet 2020. godine, završio i stavio u funkciju.

„Ovim putem želim izraziti zahvalnost načelniku i opštini Lopare, svim donatorima i priložnicima, koji su doprinijeli izgradnji i nadam se da će u narednoj godini, uz pomoć vjernog naroda i lokalne zajednice, biti završena izgradnja parohijskog doma“, istakao je sveštenik Radovanović.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je rekao da je sa saradnicima dogovorio da se sredstva u iznosu od 50.000 KM za pomenutu namjenu, obezbijede iz budžeta opštine Lopare u narednoj godini.

„Odluka o izdvajanju sredstava naći će se pred odbornicima na jednoj od narednih sjednica Skupštine opštine Lopare, kako bi se parohijski dom završio i sveštenik Radovanović i njegova porodica uselili u narednoj godini“, istakao je Savić.