OBILjEŽEN ZAVRŠETAK RADOVA NA PUTU U ZAVRŠJU :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽEN ZAVRŠETAK RADOVA NA PUTU U ZAVRŠJU


U majevičkom selu Završje upriličeno je okupljanje mještana povodom završetka lokalnog puta koji ovo mjesto i Skakovicu spaja sa Podgorom i magistralnim putem Bijeljina – Tuzla.

Skupu su prisustvovali mještani Završja i drugih mjesta koje put povezuje i prijeratni stanovnici koji sada žive u Semberiji i okolnim gradovima i naseljima, a održavaju svoja imanja, zemlju i vikendice u selima i zaseocima kroz koje put prolazi.

Vojko Jovanović, koji je rođen u selu Završje, kaže da su njegovi stanovnici sticajem ratnih okolnosti raseljeni, ali ga se rado sjećaju, ne zaboravljaju ga i svoga sela se neće nikada odreći.

„Živim u Bijeljini, sinovi mi tamo imaju kuće, ja imam stan. Ovdje imam obnovljenu kuću i imanje i dolazim skoro svako 15 dana“, rekao je Jovanović.

On je izrazio zahvalnost načelniku opštine Lopare Radi Saviću, zamjeniku načelnika Goranu Tasovcu, predsjedniku Skupštine opštine Milenku Ristiću, delegatu iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Želimiru Neškoviću, direktoru loparskog Doma zdravlja Dušanu Šakotiću, odborniku u Skupštini opštine Mihajlu Ivanoviću, svim donatorima i mještanima koju su pomogli obnovu puta.

Nakon obilaska trase načelnik opštine Lopare Rado Savić je rekao da je u rekonstrukciju puta, koji je ukupne dužine 7 kilometara, uloženo 40 000 KM, da su građani prikupili preko 21 000 KM, te da će preostale troškove snositi lokalna zajednica, oština Sapna i grad Zvornik.

„Nadam se da će mještanima i raseljenim iz sela Završje, i svih ostalih mjesta kroz koje ovaj put prolazi, biti olakšano zadovoljenje osnovnih životnih potreba i pristup do njihovih kuća i imanja“, naveo je Savić.