DOM ZDRAVLjA LOPARE ZAHVALIO DONATORIMA ULTRAZVUČNOG APARATA :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLjA LOPARE ZAHVALIO DONATORIMA ULTRAZVUČNOG APARATA


Dom zdravlja Lopare  zahvalio je večeras  donatorima koji su podržali nabavku novog ultrazvučnog aparata.

Direktor ove zdravstvena ustanove Želimir Nešković rekao je da je nabavljen savremeni ultrazvučni aparat za širi spektar specijalističkih pregleda vrijedan 46.800 KM.

Nešković je dodjelio zahvalnice svim donatorima.

-Aparat se koristi za utrazvučne preglede trbuha, kvnih sudova vrata, donjih ekstremiteta, štitne žlijezde, kardioloških pregleda-objasnio je Nešković. 

On je naglasio da je ultrazvučni aparat itekako potreban jer je  u današnje vrijeme povećan broj oboljelih od malignih bolesti.

-Planirali smo da za nabavku aparata od donatora prikupimo trećinu sredstava ali je taj iznos već sada premašio polovinu, i svim pojedincima i firmama smo neizmjerno zahvalni što su se odazvali našoj akciji kako bi stanovnici majevičkog kraja imali što bolje i kvalitetnije zdravstvene usluge-rekao je Nešković.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić istakao je da je ovo veoma korisna akcija za sve stanovnike ove majevičke opštine.

-Kada je u pitanju primarni nivo zdravstvene zaštite  ovaj aparat će pokriti te potrebe i koristiće našim građanima-naveo je Savić.

On je podsjetio da je Dom zdravlja Lopare uradio dosta dobrih projekata u ovoj i prethodnoj godini.

-U ovom mjesecu je u okviru UNDP-og projekta "Zeleni ekonomski razvoj", koji je vrijedan 78.375 KM rekonstruisana zgrada uprave Doma zdravlja Lopare, služba za labaratorijsku i biohemijsky dijagnostiky kao  i prostorije buduće Službe za zaštitu mentalnog zdravlja u kojoj je opština Lopare učestvovala za trećinom materijalnih sredstava-dodao je Savić.

On je najavio još snažniju podršku Domu zdravlja Lopare koja je prema njegovim riječima  primjer dobrog rada u Republici Srpskoj.

Donatorskoj večeri prisustvovao je Miroslav Kojadinović privrednik i humanitarac iz Njemačke, a sa njim zajedno u ovoj opštini borave predstavnici njemačkih firmi „Doktor Daldrop plus Huber“, „Domatek“,  „Inotek“, „Forster Keltetehnik“ i Zlatko Kojadinović koji su  donirali 20.000 KM za ultrazvučni aparat.

Kojadinović je naglasio da se u Loparama osjeća kao kod svoje kuće te da veoma rado dolazi u ovu opštinu ističući odličnu saradnju sa lokalnom upravom.

-Veoma rado učestvujem u humanitarnim akcijama, posebno kada se pomaže na ovaj način jer ovaj aparat će pomoći u preventivi da se otkriju bolesti i spasu ljudski životi-rekao je Kojadinović.

Miroslav Kojadinović je dobitnik Zlatne značke opštine Lopare za doprinos i pomoć koja mu je uručena za krsnu slavu-Đurđevdan.

U ime donatora obratio se predsjednik Upravnog odbora Kompanije „Tehnički remont Bratunac“ Ljubomir Borovčanin.

-Ovo je značajna akcija, a ljudi koji vode ovu opštinu rade to na jedan ispravan način i mi smo to prepoznali i rado smo se uključili u akciju-rekao je Borovčanin koji je i penzionisani General MUP-a Republike Srpske.

"Veče zahvalnosti donatorima" održano je  u Svečanom salonu "Helvetia" uz prigodan program.

Dom zdravlja Lopare pruža usluge za 10.000 osiguranika, a zapošljava 67 radnika.

Opština Lopare