Asfaltiran put u Milinom Selu kod Lopara :: Semberija INFO ::

 

Asfaltiran put u Milinom Selu kod Lopara


Načelnici opština Lopare i Ugljevik otvorili su danas dionicu lokalnog puta u Mjesnoj zajednici Milino selo u Loparama. Ukupno je asfaltirano 850 metara puta, a projekat je finansiran iz budžeta opština, kao i sredstvima mještana.
 
Jedini način da se spriječi odlazak stanovništva iz ruralnih sredina je ulaganjem u infrastrukturu, poručili su načelnici opština Lopare i Ugljevik prilikom otvaranja lokalnog puta u MZ Milino selo, nadomak Lopara.
"Ovo je veoma značajno, jer rješavamo problem mještana Milinog sela i Vukosavaca. Specifično je i to što je ovaj projekat zajednički finansiran između mještana, te opština Lopare i Ugljevik. Iz budžeta opštine Lopare je izdvojeno 40.000 KM, opština Ugljevik je donirala 20.000 KM, a ostatak radova su finansirali mještani ove mjesne zajednice", rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

"Ovdje se ne može živjeti ako nemate put, struju i vodu. Neophodno je pomagati posebno rubne opštine i mislim da je u posljednje vrijeme napravljen pomak, ali je isto tako izgubljeno puno vremena, a kada to kažem ne mislim na lokalne zajednice već na institucije koje su iznad lokalnih zajednica", rekao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Mještanima je dosadašnji seoski makadamski put znatno otežavao život, a u zimskim mjesecima komunikacija je bila gotovo prekinuta.

"Nas ovdje ima oko 15 kuća, ali smo svi udaljeni jedni od drugih. Put će nam itekako dobro doći", rekao je Tomo Pajkanović iz Milinog Sela kod Lopara.

Saradnja Lopara i Ugljevika je višestruka

"Bitno je da ove dvije opštine sarađuju i to nije prvi put. U budućnosti to će svakako doprinijeti boljem životu građana", istakao je Želimir Nešković, poslanik SDS-a u NS Republike Srpske.

"Osim ove saradnje koju imamo, tu su i saradnje naših domova zdravlja koja dovodi do razmjene kadrova i iskustava", rekao je Jugoslav Cvetković, odbornik SDS-a u Skupštini Ugljevika.

Iz ovih lokalnih zajednica su poručili da se nadaju da će bitni projekti u budućnosti biti prepoznati i od republičkih institucija, te da će zajedno raditi na opstanku stanovništva u podmajevičkom kraju.