SAJAM DOMAĆIH PROIZVODA I KUĆNE RADINOSTI KRUNA MANIFESTACIJE DANI DIJASPORE :: Semberija INFO ::

 

SAJAM DOMAĆIH PROIZVODA I KUĆNE RADINOSTI KRUNA MANIFESTACIJE DANI DIJASPORE



U Loparama je juče održan Sajam domaćih proizvoda i kućne radinosti koji se tradicionalno priređuje, kao završni dio manifestacije Dani dijaspore.



Sajam na kome su bili izloženi proizvodi koji se proizvode na prostoru Majevice, Posavine, Semberije, Srbije i šireg regiona, svečano je otvorio načelnik opštine Lopare Rado Savić.

On je istakao da je svake godine sve  bogatiji sadržaj Dana dijaspore, a samim tim i sadržaj Sajma domaćih proizvoda i kućne radinosti, koji je kruna navedene manifestacije.



„Ove godine je vladalo veliko interesovanje za učešće na sajmu i imamo rekordan broj izlagača, sa velikim asortimanom domaćih proizvoda, za kojima vlada velika potražnja“, rekao je Savić.



Savić je izrazio veliku zahvalnost  Upravi za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, i njenom direktoru Arno Gujonu na velikoj pomoći opštini Lopare u organizaciji manifestacije Dani dijaspore.



Na sajmu je postavljeno ukupno 66 štandova, a iz Lopara se uživo emitovala emisija Nedeljno popodne Radio televizije BN.