LOPARE: POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANjU STUDENATA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANjU STUDENATA


Opština Lopare je i ove godine nastavila sa praksom stipendiranja studenata i nakon provedene konkursne procedure danas su potpisani ugovori sa redovnim studentima koji su dobili stipendije.

Jelena Lazić, student četvrte godine Farmaceutskog fakulteta u Tuzli, je izrazila zahvalnost opštinskoj upravi Lopare na dodjeli stipendije.
- To će mi pomoći oko obaveza u vezi sa studiranjem, plaćanjem stanarine i drugim potrebama, što se tiču nastavka školovanja“, rekla je Lazićeva.

​Načelnik opštine Lopare Rado Savić je saopštio da su, nakon provedene konkursne procedure, potpisani ugovori sa osam redovnih studenata, koji su konkurisali na raspisani javni poziv za deset stipendija.
- Radi se o redovnim studentima sa dobrim prosjekom ocjena i mi smo već evo danas uplatili po četiri stipendije za njih osmoro, a preostale će ići na mjesečnom nivou“, rekao je Savić.

On je studentima koji su ostvrili pravo na stipendiju poželio uspješan tok i završetak studiranja i dodao da ove godine na listi stipendiranih dominiraju studenti medicine i farmacije.