Prinesen badnjak u crkvenu portu u Priboju :: Semberija INFO ::

 

Prinesen badnjak u crkvenu portu u Priboju


U Podgori kod Priboja organizovana je tradicionalna sječa badnjaka, koju već dvanaestu godinu zaredom priređuju Pribojska parohija i Mjesna zajednica Priboj sa okolnim selima.

Nakon sječe badnjak je dovezen i unijet u crkvenu portu ispred Hrama rođenja Presvete Bogorodice u ovom majevičkom mjestu.

„Badnjak su moji parohijani odsjekli u Podgori na Busiji“, rekao je protojerej-stavrofor Zoran Ilić, paroh pribojski. On je saopštio da se prinošenje badnjaka tradicionalno obavlja na dan kada se proslavlja Sveti Ignjatije Bogonosac i pozvao parohijane da se na Badnje veče okupe kod Hrama u Priboju, kada će se badnjak naložiti.

Jedan od organizatora sječe Goran Tasovac, zamjenik načelnika opštine Lopare, izrazio je nadu da će badnjak svima donijeti dobro zdravlje, što je u ovim godinama najpotrebnije.

Pored načelnika opštine Lopare Rade Savića, narodnog poslanika Želimira Neškovića, ovom događaju su prisustvovali i odbornici Mitar Tojić i Cvjetko Tomić, te Stojan Stevanović predsjednik udruženja „Koreni“, mnogi Majevičani iz dijaspore, kao i mještani Priboja, Podgore i okolnih sela.