USPJEŠAN MANDAT NA ČELU DOMA ZDRAVLjA LOPARE :: Semberija INFO ::

 

USPJEŠAN MANDAT NA ČELU DOMA ZDRAVLjA LOPARE


Prema riječima donedavnog direktora Doma zdravlja Lopare, dr Želimira Neškovića 2022. godina je bila u znaku značajnih građevinskih radova u krugu ove zdravstvene ustanove. Izgrađen je, između ostalog objekat u kojem će biti smještena pedijatrijska ambulanta, služba za radiološku dijagnostiku, apoteka i prostor u kojem će u narednom periodu biti smještena služba hitne pomoći. Pored toga, objekti Doma zdravlja Lopare su uređeni u skladu sa principima energetske efikasnosti uz instalaciju kotla na pelet kao izvora toplotne energije za grijanje prostorija Doma zdravlja.



Opština Lopare, daleko izvan granica BiH može biti primjer saradnje lokalnih vlasti sa dijasporom. Jednim takvim projektom u toku ove godine nabavljeno je sanitetsko vozilo za potrebe Doma zdravlja Lopare.

Pored infrastrukturnih projekata, menadžment ove zdravstvene ustanove radio je i na usavršavanju ljekarskog kadra. Ove godine je dr Slađana Mijatović Jovanović uspješno okončala specijalizaciju iz oblasti ginekologije i akušerstva. Kao prvi ginekolog sa područja opštine Lopare dr Mijatović Jovanović će voditi ginekološku ambulantu koja od prvog januara počinje sa radom u Domu zdravlja Lopare. Takođe, ove godine je na specijalizaciju iz oblasti fizikalne medicine upućen dr Dragan Čubrilo na Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banja Luku.

-Završetkom ovih objekata mi zatvaramo krug infrastrukturnih radova u Domu zdravlja Lopare. Nadam se da će novi direktor nastaviti pozitivne procese u ovoj ustanovi. Ostavljam mu u amanet stabilnu zdravstvenu ustanovu koja ima sve predispozicije da i dalje raste i razvija se. Nadam se da će se nastaviti trend upućivanja naših ljekara na specijalizacije kao i da će se osavremeniti oprema u službi za laboratorijsku i službi za radiološku dijagnostiku", rekao je dr Nešković.

Dosadašnji direktor Doma zdravlja Lopare, dr Želimir Nešković podnio je ostavku na ovu funkciju zbog  izbora na mjesto delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Na sjednici Opštinskog vijeća Lopare održanoj 14. decembra odbornici su za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Lopare izabrali Dušana Šakotića diplomiranog pravnika.

(Semberija info)