LOPARE: USVOJEN NACRT REBALANSA BUDžETA OPŠTINE ZA 2022. GODINU I NACRT BUDžETA OPŠTINE ZA 2023. GODINU :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: USVOJEN NACRT REBALANSA BUDžETA OPŠTINE ZA 2022. GODINU I NACRT BUDžETA OPŠTINE ZA 2023. GODINU


Na 15. redovnoj sjednici Skupštine opštine Lopare pored ostalih tačaka dnevnog reda, usvojen je Nacrt rebalansa budžeta za 2022. godinu u iznosu  od 7 667 000 KM gdje je budžet uvećan za  616 000 KM. 
 
Budžet za 2022. godinu je iznosio 7 049 000, a zbog povećanja prihoda, usvojenim rebalansom, predviđeno je da on iznosi 7 667 000 KM.
 
Odbornici lokalne zajednice su usvojili i Nacrt budžeta opštine Lopare za 2023. godinu  u iznosu od 7 716 000 KM.
 
„Planirani budžet za 2023. godinu je realan i imaće u sebi sadržane i socijalnu i razvojnu komponentu, koja zbog ukupno malog budžeta nije velika, ali će omogućiti da uz pomoć naših sredstava povučemo i dodatna sredstva iz drugih izvora finansiranja“, rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.


 
On je naveo da je rebalans budžeta omogućio da se u lokalnoj zajednici provede niz aktivnosti kao što su nabavka besplatnih udžbenika za sve učenike osnovih škola, besplatno korištenje bazena i besplatnu školu plivanja za djecu sa područja opštine Lopare, izdvajanje novčanih sredstava  za prevoz učenika, pomoć ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih boraca i sprovođenje populacione politike, kao i infrastrukturne radove.
 
„Na današnjoj sjednici, pored tačaka koje su se odnosile na budžet lokalne zajednice, raspravljano je o stanju putne mreže, pripremama za proljetnu sjetvu, razmatran je izvještaj o položaju socijalno ugroženog stanovništva, kao i informacije o upisu učenika u prve razrede osnovnih škola i Srednjoškolskog centra“, saopštio je predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić.
 
Na današnjoj Skupštini mandat odbornika je preuzela Ristić Boja, kandidat sa liste  Srpske demokratske stranke, a za potpredsjednika Skupštine opštine izabran je odbornik Srpske demokratske stranke Ljubiša Tošić.