NOVIH 920 METARA ASFALTA U PELjAVAMA :: Semberija INFO ::

 

NOVIH 920 METARA ASFALTA U PELjAVAMA


U loparskom mjestu Peljave u toku je asfaltiranje 920 metara puta za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 50.000 KM.
 
Načelnik Lopara Rado Savić posjetio je danas radilište u zaseoku Delići-Mirkovići i pohvalio mještane koji su sufinansirali radove.
 
"Opština Lopare finansirala je asfaltiranje 550 metara glavnog puta, za šta je iz budžeta izdvojeno 50.000 KM, dok su mještani pristupne puteve u dužini od 370 metara sami finansirali", rekao je Savić novinarima.
 
On ja najavio da će do kraja godine u Loparama biti asfaltirano još pet kilometara puteva, posebno u ruralnim područjima Konjikovića, Milinog Sela, Podgore i u drugim mjesnim zajednicama.
 
Mještanin Krsta Mirković rekao je novinarima da im asfalt znači mnogo, s obzirom na to da su do sada koristili makadamski put.
 
"Pogotovo u zimskim uslovima dobro će nam doći novi asfalt jer se nalazimo na brdovitom terenu i lakše će biti čišćenje snijega, a time i olakšan život na selu", rekao je Mirković.
 
stoja Mirković, koji živi i radi u Austriji, a trenutno je na odmoru u rodnim Peljavama, istakao je da uređenje infrastrukture utiče i na privlačenje ljudi iz dijaspore da se vraćaju svojim ognjištima.