PED MAJEVICA: Republička akcija Tavna 2022 :: Semberija INFO ::

 

PED MAJEVICA: Republička akcija Tavna 2022


Proteklog vikenda naše društvo je bilo domaćin i organizator tradicionalne republičke akcije Tavna 2022.
Iz godine u godinu ova akcija privlači sve veći broj planinara kao i građana sa područja opština Bijeljina i Ugljevik. Kao i prethodnih godina, trudili smo se da opštine Bijeljina i Ugljevika predstavimo u najboljem svjetlu. Osmijesi na slikama kao i sam broj gostiju govori da smo uspjeli u tome.Pripreme za doček gostiju su trajale danima, naši planinari su čistili i uređivali stazu, spremali naš dom kao i okolinu doma za trodnevnu akciju. Kako je već tradicija, sama akcija je počela u petak 17.06. kada su se naši planinari već u jutarnjim satima bacili na pripremu hrane za goste, kao i uređenje prostora za tradicionalnu žurku uoči akcije. Žurka je počela već u popodnevnim satima i planinarsko veselje i druženje je trajalo do ponoći.
U subotu smo već u 06:30 bili spremni za doček gostiju.Kako smo i najavili u pozivnom pismu, spremili smo dvije staze. Na velikoj stazi smo imali 82 planinarke i planinara a na maloj 69. Svi učesnici akcije su uspješno i bezbjedno obišli naše staze uz profesionalno i odgovorno vođenje od strane naših vodiča. Dakle, na stazama smo imali 151 planinara, bilo je tu naših petnaestak planinara koji zbog obaveza na domu kao i oko pripreme ručka za planinara nisu mogli ići na stazu. Osim planinara, od petka do nedjelje smo ugostili naše drage prijatelje društva koji nisu zbog obaveza mogli ići na stazu, tako da smo tokom vikenda ugostili preko 200 ljudi  čime smo veoma ponosni. Ugostili smo 13 planinarskih društava iz Srbije i BiH.

Ne treba ni napominjati da je sve proteklo u najboljem redu. Osmijesi, veselje, pjesma i pozitivna energija su zaštitini znak planinarskih akcija, pa tako i ove naše.

I na kraju, planinarska društva su izrazito neprofitabilne organizacije, sve ovo bi bilo teško organizovati da nije bilo pomoći organizacija i pojedinaca. Njima dugujemo posebnu zahvalnost jer znaju šta znači društvena odgovornost, da treba pomoći ovakvim akcijama gdje se širi pozitivna enrgija i promovišu opštine Bijeljina i Ugljevik. Nadamo se i apelujemo i na druge, prije svega firme i preduzeća koja posluju na našim opštinama, koja žive od ljudi sa ovih opština, da pomognu rad našeg društva. A ovaj put se zahvaljujemo onima koji su to već prepoznali:

Opština Ugljevik, Turistička organizacija Bijeljina,Telrad, Eko marketi, Agromarket, Sim company, Kabinet - Vedran Vuković, Spektar drink, Bodaxco, ZPR Zlatno klasje, Zlatan Modraković, Miroslav Bokan, Blaško Rosuljaš
koji su nas finansijski podržali i omogućili da finansiramo troškove ove akcije i da ne naplaćujemo kotizaciju učesnicima akcije.

Hvala i našim damama planinarkama na donaciji u pitama i kolačima i hvala svim našim članovima koji su svojim radom i angažovanjem doprinijeli da se ova akcija uspješno realizuje.

VEDRO

Planinarsko-ekološko društvo Majevica