LOPARE: Dani dijaspore na Majevici :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: Dani dijaspore na Majevici


Opština Lopare i Udruženje Majevičana u Švajcarskoj od 24. do 31. jula, po jedanaesti put organizuju tradicionalnu manifestaciju „Dani dijaspore“. Ovogodišnja manifestacija se odvija pod sloganom „Kod kuće je najljepše“.
 
- „Dani dijaspore“ imaju za cilj da ojačaju veze naših zemljaka sa rodnim krajem i ove godine su daleko sadržajniji, jer je događaj u prethodnim godinama trajao tri dana, a ovog ljeta prerasta u sedmodnevnu manifestaciju koja će biti upotpunjena zabavnim i sportskim aktivnostima, tradicionalnim sajmom domaćih proizvoda i kućne radinosti kao i razgovorima o privredi, tradiciji i kulturi, i svemu onome što je zanimljivo na Majevici’’, najavljuju organizatori.
 
- Očekujemo da će našu manifestaciju „Dani dijaspore“, koja će biti održana i u Priboju i u Loparama, posjetiti nekoliko hiljada naših zemljaka i da će ovi „Dani dijaspore“ biti izuzetna prilika našim ljudima da dio svog godišnjeg odmora provedu u svom kraju, gdje će imati sedmicu kvalitetnog sadržaja’’, saopšteno je iz Opštinske uprave Lopara.