NAČELNIK SAVIĆ: DOBILI SMO OBEĆANjE ZA REKONSTRUKCIJU PUTA PREKO STARE MAJEVICE :: Semberija INFO ::

 

NAČELNIK SAVIĆ: DOBILI SMO OBEĆANjE ZA REKONSTRUKCIJU PUTA PREKO STARE MAJEVICE


Na marginama Samita poslovne dijaspore, koji se održava u Cirihu načelnik opštine Lopare Rado Savić i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, susreli su sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.
Organizator i domaćin sastanka bilo je Udruženje Majevičana u Švajcarskoj i Udruženje srpskih privrednika Švajcarske.
Razgovori su vođeni o mogućnostima i načinu kako da lokalne zajednice i Vlada Republike Srpske stvore bolji ambijent za ulaganja u Republiku Srpsku.
Prema riječima načelnika Savića upućen je zahtjev, od strane opštine Lopare i Udruženja Majevičana u Švajcarskoj, da se naprave bolje putne komunikacije kada je u pitanju ova lokalna zajednica.
On je saopštio da je premijer Višković reagovao pozitivno i obećao pomoć od 1.000.000 KM opštini Lopare za ulaganje u put preko Stare Majevice.
„Za našu lokalnu zajednicu od izuzetne je važnosti da kroz same Lopare i cijelu opštinu prolaze dobre putne komunikacije, predsjednik Vlade obećao je ovu značajnu finansijsku podršku, da Lopare ponovo budu tranzitno mjesto između većih centara kao što su Tuzla i Brčko, što je za Lopare od životnog značaja, jer neće biti slijepo crijevo kada su u pitanju saobraćajnice“, naglasio je načelnik Savić u svojoj izjavi novinarima.