LOPARE: VELjOVIĆ I SAVIĆ SVEČANO OTVORILI PROIZVODNO-POSLOVNU HALU U PRIBOJU :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: VELjOVIĆ I SAVIĆ SVEČANO OTVORILI PROIZVODNO-POSLOVNU HALU U PRIBOJU


U Loparama je danas, povodom Dana opštine, svečano otvorena poslovno-proizvodna hale u Priboju, koja je izgrađena sredstvima Vlade Srbije.
Objekat su svečano otvorili izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Milorad Veljović i načelnik opštine Lopare Rado Savić.


Veljović je rekao novinarima da su Lopare mala opština, ali sa tradicijom, gdje se zajednički mora razmišljati o ulaganju, razvoju, te dodao da je Vučić zainteresovan da pomogne, koliko je to moguće.
On je naveo da bratske odnose Republike Srpske i Srbije treba produbljivati, jer je riječ o istom narodu.
"Nikad nećemo gledati ko je politički na vlasti Republici Srpskoj, bitno je da sve funkcioniše u jedinstvu, zajedništvu i da ekonomski prosperitet bude prioritet za razvoj ovih krajeva", naveo je on.
Načelnik Lopara Rado Savić je izrazio zahvalnost predsjedniku Vučiću, Vladi i narodu Srbije za pruženu bratsku pomoć u realizaciji projekta.
"Ovo je simbol naših neraskidivih veza i velike brige matice Srbije za Republiku Srpsku i sve njene lokalne zajednice, velike brige za svakog čovjeka u njima", naveo je Savić.


Privrednik iz Švajcarske koji je halu uzeo pod zakup Zoran Popović rekao je da će od 1. jula početi proizvodnja, gdje će izrađivati protivpožarne sisteme za ugradnju u zgradama.
Popović je rekao već ima ugovorene poslove u Evropi i Švajcarskoj, a da će biti zaposleno 20 radnika.
Poslovno-proizvodna hala je površine 900 metara kvadratnih, a za njenu izgradnju je utrošeno 651.000 KM.