PREKO TRI STOTINE UČESNIKA U AKCIJI ČIŠĆENjA NASELjA :: Semberija INFO ::

 

PREKO TRI STOTINE UČESNIKA U AKCIJI ČIŠĆENjA NASELjA


Opštinska uprava Lopare organizovala je proljećnu akciju uređenja Lopara pod nazivom „April mjesec čistoće 2022“.

U do sada najvećoj ekološkoj aktivnosti u ovoj lokalnoj zajednici bilo preko tri stotine učesnika koji su čistili naselja, prilazne saobraćajnice, uređivali gradsko groblje, te uklonili nekoliko divljih deponija.

„Radilo se  na čišćenju i uređenju naselja Lopare, kao i okolnih mjesta nakon čega su na nekoliko kritičnih tačaka postavljene i nadzorne kamere, koji će nam poslužiti za efikasnije sankcionisanje onih koji se neodgovorno ponašaju“, rekao je u svojoj izjavi novinarima Rado Savić, načelnik opštine Lopare.



On je izrazio zahvalnost svim učesnicima i naglasio veliki značaj akcije za učenike osnovne i srednje škole u Loparama koji su se odazvali u velikom broju.

Pored učenika i nastavnika u čišćenju i proljećnom uređenju Lopara učestvovali su Ekološko udruženje „Ada“ Bijeljina, Udruženje građana „Majevički akcijaši“, Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Lopare, Javno komunalno preduzeće „Čistoća“ Lopare, Crveni krst Lopare, zaposleni iz opštinske uprave, javnih preduzeća, javnih ustanova, udruženja i brojni pojedinci.



U narednom periodu biće nastavljene aktivnosti na čišćenju i uređenju, ali u manjim grupama, saopšteno je iz OU Lopare.