OBILjEŽAVANjE DANA REPUBLIKE SRPSKE U LOPARAMA :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽAVANjE DANA REPUBLIKE SRPSKE U LOPARAMA


Foto
U Loparama je svečanim prijemom i zvaničnim otvaranjem izložbene postavke obilježen 30. rođendan Republike Srpske.
 
Potrebno je raditi svakodnevno na jačanju Srpske i njenih institucija, poručeno je sa svečanog prijema povodom Dana Republike u Loparama.

"RS da bude slobodna u svakom smislu, da se razvija u ekonomskom smislu. Sigurno da moramo i mladim ljudima ukazati da je bitno imati svijest o značaju RS, to se mora usaditi u sve generacije koje dolaze", rekao je Rado Savić, načelnik opštine Lopare. Za nju su se mnogi borili, a i danas se mnogi bore.

​Oni koji su bili na braniku otadžbine, danas su više nezadovoljni statusom nego nemaštinom.. "242 borca sa područja opštine Lopare su poginula na braniku otadžbine.

Ova obilježavanja i jesu značajn povod da se sjećamo njihove žrtve", istikao je Milenko Ristić, predsjednik Skupštine opštine Lopare.

"Borci se danas nalaze u najtežem položaju, ne samo u materijalnom smilsu, nego i u moralnom", naglasio je Risto Radić, predsjednik Boračke organizacije opština Lopare. Povodom obilježavanja Dana Republike, u Centru za kulturu Lopare svečano je otvorena izložba - Portreti patrijarha Pavla, autora hadži Marka Vujičića. "Patrijarh Pavle voleo je srpskog vojnika i voleo je Republiku Srpsku", rekao je hadži Marko Vujičić, autor izložbe. Izložbena postavka biće otvorena za posjetice do 20. januara.

Izvor: BN TV