"PODRŠKA UNAPREĐENjU ENERGETSKE EFIKASNOSTI" :: Semberija INFO ::

 

"PODRŠKA UNAPREĐENjU ENERGETSKE EFIKASNOSTI"


Opština Lopare je predstavljena na desetim "Međunarodnim danima energetike i investicija" u Novom Sadu.

Predstavnik opštine Lopare Želimir Nešković učestvovao je danas na desetim "Međunarodnim danima energetike i investicija", koje se uz podršku  Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i građevinarstvo i saobraćaj održavaju u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma 3 i 4. novembra.

Zajedno sa Neškovićem manifestaciji je prisustvovao i predsjednik Udruženja matice, dijaspore, Srba u regionu i prijatelja Srbije "Koreni", Stojan Stevanović, koji živi i radi u Švajcarskoj a rodom je iz opštine Lopare.

Nešković je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da se upozna sa ovako važnim temama koje su obrađene uz učešće vodećih eksperata iz Srbije i inostranstva.

„Tokom razgovora u panelima saznajemo više detalja o projektima koji su trenutno u Srbiji u toku, kao i način pripremanja dokumenata javnih politika i planova za budućnost“, rekao je Nešković.

„Potreba za štednjom energije je toliko važna, održiv energetski sektor koji obezbeđuje sigurno snabdijevanje je jedan od osnovnih preduslova za dostojan život“, dodao je Nešković.

Ovu dvodnevnu manifestaciju koja je okupila stručnjake iz Srbije, regiona i Velike Britanije otvorila je potpredsednica Vlade Srbije, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.