"Važno je podržati sport" - Humanista Miroslav Kojadinović najavio podršku fudbalskom klubu "Majevica" iz Lopara :: Semberija INFO ::

 

"Važno je podržati sport" - Humanista Miroslav Kojadinović najavio podršku fudbalskom klubu "Majevica" iz Lopara


Humanista i privrednik Miroslav Kojadinović iz Njemačke posjetio je danas opštinu Lopare u kojoj se sastao sa načelnikom ove majevičke opštine Radom Savićem i najavio podršku lokalnom Fudbalskom klubu "Majevica" za izgradnju tribina.

Kojadinović je nakon prijema i obilaska sportskog stadiona istakao da mu je čast što je jedan od inicijatora pokretanja akcije za izgradnju tribine.

-Važno je podržati sport, i za opštinu i sve građane, ali i mlade ljude koji se bave zdravim načinom života-rekao je Kojadinović.



Načelnik Lopara Rado Savić rekao je da Fudbalski klub “Majevica” postoji 91. godinu te da će se raditi na jačanju njegove infrastrukture.

-Ovaj klub pronosi ime naše opštine, a važan je za mlade ljude i moja želja je da pogon ovog fudbalskog kluba broji preko 100 fudbalera u svim uzrasnim kategorijama-rekao je Savić i zahvalio Kojadinoviću na podršci i u ovom projektu a pozvao sve privrednike da slijede ovaj primjer i podrže klub u skladu sa svojim mogućnostima.

U znak zahvalnosti Kojadinoviću, domaćini su mu uručili zahvalnicu i dres ovog fudbalskog kluba sa njegovim imenom.

Predsjednik Fudbalskog kluba “Majevica” Dejan Tešić rekao je da će se tribine graditi sa 600 sjedećih mjesta.

Kojadinović je tokom boravka u Loparama donirao i 200 testova za brzo testiranje na korona virus Domu zdravlja.

Direktor ove zdravstvane ustanove Želimir Nešković rekao je da je do sada Kojadinović donirao ukupno 1.700 testova zajedno sa kompanijom “Dometek” u kojoj je suvlasnik.

-Od 2017 godine konstantno imamo njegovu podršku, od nabavke sanitetskog vozila, pomoći u kupovini savremenog ultrazvučnog aparata ali i aparat za brzo testiranje antigena na virus korona-podsjetio je Nešković.

Miroslav Kojadinović je poznat po humanosti širom Republike Srpske. Veliki je prijatelj ljudi i opštine Lopare.


​Za Semberija info - Mladen Vasilić