NA BAZENIMA OKTOPUS U LOPARAMA ZAVRŠENA ŠKOLA PLIVANjA :: Semberija INFO ::

 

NA BAZENIMA OKTOPUS U LOPARAMA ZAVRŠENA ŠKOLA PLIVANjA


Na bazenima Oktopus u Loparama završena je sezona škole plivanja koju je za 2021. godinu, uz podršku opštine Lopare, realizovao Plivački klub Atos-Sava iz Brčkog.

Škola je besplatno organizovana za sve mlade ove lokalne zajednice, koji su željeli da nauče plivati, a finasiranje je, kao i ranijih godina, preuzela opština Lopare.

Draško Đurić predsjednik Plivačkog kluba Atos se zahvalio rukovodstvu opštine i načelniku Radi Saviću na divnom odnosu prema djeci i plivačkom sportu i istakao da besplatno korištenje bazena za mlade je lijep primjer za sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj i BiH.

„Mi smo ove godine u školi plivanja imali 60 polaznika koji su bili podijeljeni u  dvije grupe i neki od njih su naučili da plivaju, neki su razbili strah od vode“, rekao je Đurić.

On je saopštio da je škola trajala 12 čacova, da su i roditelji pružali veliku podršku kako bi se djeca približila plivačkom sportu koji pomaže paravilan razvoj djeteta i razvija sve grupe mišića.

Bivši olimpijac, iz Plivačkog kluba Borac Banja Luka, Željko Panić je sa dijelom svog tima došao u Lopare da pruži podršku u radu baznima Oktopus I Plivačkom klubu Atos, te da polaznicima škole plivanja i građanima Lopara približi plivački sport.

„Nakon obuke neplivača ide škola plivanja, u smislu učenja tehnike plivanja, pa zašto ne bi ovdje otvorili plivački klub koji bi se takmičio na raznim nivoima“, izjavio je Panić.

Riječi zahvalnosti svim učesnicima škole plivanja uputio je predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić.

„Opština Lopare je obezbijedila za svu djecu do 18 godina besplatne sezonske karte za bazene, a podržali smo i školu plivanja“, rekao je Ristić.

On je obećao da će se ta podrška nastaviti i u narednim godinama za buduće generacije.

Sviim polaznicima uručene su diplome o završenoj školi plivanja.