SASTANAK UDRUŽENjA „KORENI“ :: Semberija INFO ::

 

SASTANAK UDRUŽENjA „KORENI“


U Loparama je održan sastanak Upravnog odbora i radna konferencija Udruženja „Koreni“, u čijem su  radu učestvovali  predstavnici udruženja sa Kosova i Metohije, Srbije, Republike Srpske i niza Evropskih zemalja.
Milan Gutić predsjednik Izvršnog odbora Upravnog odbora je saopštio da je analiziran rad i buduća aktivnost udruženja.

Konstatovano je da je dosadašnji rad bio veoma uspješan, a najavljeni su i važni datumi u budućim aktivnostima od kojih je posebno apostrofirna velika radna konferencija udruženja u Banja Luci koja je planirana od 8. do 10. septembra u Privredno-investicionom centru.

„Tu su i pripreme za Sajam privrede i kulturne baštine u Cirihu“ rekao je Gutić.

On istakao da su Loparma dodijeljene nagarde najzaslužnijim, a  povelje su dobili opština Lopare, Udruženje Majevičana u Švajcarskoj i veliki pjesnik Pero Zubac, koji se u ime nagrađenih uputio riječi zahvalnosti.

„Danas je predstavljen i softver, koji će definitivno pružiti priliku da se evidentira naše članstvo u Evropi i svijetu. U njegovu bazu se unose podaci od mjesta iz kojeg osoba vodi porijeklo do svih zanačajnih funkcija vezanih za saradnju matice i dijaspore“,  zaključio je Gutić.

Opština Lopare, koja je dala podršku radu Udruženja „Koreni“ i pružila dobar primjer odnosa prema dijaspori, prvi je potpisnik koji će dobiti priliku da ga koristi.