OBILjEŽEN VIDOVDAN U BOBETINOM BRDU KOD LOPARA :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽEN VIDOVDAN U BOBETINOM BRDU KOD LOPARA


U Bobetinom Brdu kod Lopara, na Vidovdan, nakon liturgije u mjesnoj crkvi, služen je parastos za poginule borce i civilne žrtve proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata, a zatim slomljen slavski kolač i obilježena slava Boračke organizacije Republike Srpske.



„Na Vidovdan obilježavamo krsnu slavu Vojske Republike Srpske i Boračke organizacije Republike Srpske, a u Bobetinom Brdu smo prisustvovali pomenu za šest poginulih boraca i četiri civilne žrtve iz ovog sela“, rekao je Risto Radić predsjednik Opštinske boračke organizacije Lopare.
Radić je naglasio da su pripadnici takozvane „Bobećanske čete“ bili u sastavu 2. bataljona 3. majevivičke brigade i učestvovali su na majevičkom ratištu i na drugim ratištima širom Republike Srpske.


„U Bobetinom Brdu se svake godine, tradicionalno obilježava Vidovdan“, rekao je Milenko Ristić predsjednik Skupštine opštine Lopare.
On je saopštio da opština Lopare značajno pomaže rad Opštinske boračke organizacije i mjesnih boračkih organizacija u njenom sastavu, te da se danas, na slavu Boračke organiazcije Republike Srpske koja je obilježena, u Bobetinom Brdu održava i turnir u malom fudbalu na kome učestvuju ekipe sa teritorije opštine Lopare i šire regije.


„Ovo je dobar primjer kako treba otrgnuti od zaborava i vratiti sjećanje na sve naše poginule borce koji su dali svoje živote za odbranu Republike Srpske“, zaključio je Ristić.
Cvijeće ispred spomenika poginulim borcima i civilnim žrtvama Bobetinog Brda, u proteklom ratu, položili su predstavnici opštinske vlasti i Opštinske boračke organizacije iz Lopara i predstvnici mjesne boračke organizacije kao i porodice poginulih boraca i ostali mještani.