LOPARE: PRIJEM ZA PENZIONISANE SVEŠTENIKE :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: PRIJEM ZA PENZIONISANE SVEŠTENIKE


Rado Savić, načelnik opštine Lopare, organizovao je prijem za sveštenike Srpske pravoslavene crkve, koji su radni vijek proveli na teritoriji ove lokalne zjednice i u tekućoj kalendarskoj godini odlaze u zasluženu penziju.

„Naši sveštenici, njih trojica, koji su o većini našeg stanovništva vodili duhovnu brigu, odlaze ove godine u penziju i ovo je  bila prilika da im zahvalimo na sjajnoj saradnji“, rekao je Savić novinarima.

On je izrazio nadu da će se saradnja nastviti i dalje u njihovim penzionerskim danima i istakao da su oni u teškom periodu za Majevicu bili na visini zadatka, čime su doprinijeli opstanku srpskog naroda na prostorima ove lokalne zajednice.

Načelnik Savić je poželio sreću sveštenicima i njihovim porodicama u životu i uručio im prigodne poklone.
Prijemu su prisustvovli protojerej-stavrofor Stevo Jović, arhijerejski namjesnik tuzlanski i Jermija Lazić, protojerej-stavrofor, dok Dragomir Lazarević, protojerej-stavrofor iz opravdanih razloga nije bio prisutan.

„Službovao sam od 81. godine u Koprivljanskoj Trebavi“, rekao je sveštenik Jović, koji je svoj radni vijek nastavio u Majevcu kod Dervente da bi početkom 1990. godine došao u Mačkovac kod Lopara, gdje će u ovoj godini dočekati penziju.

Sveštenik Jeremija Lazić je svoje prvo službovanje počeo u Grabskoj kod Doboja. 

„Zatim dolazim ovdje u Mačkovac gdje sam službovao sa sveštenikom , pokojnim ocem Dragomirom Zekanovićem, a od 74. godine prelazim u Pipere, gdje sam ostao do kraja rata“, rekao je Lazić. Nakon rata, od početka 1996. godine, sveštenik Jeremija Lazić prelazi u Priboj kod Lopara gdje je i penzionisan.

Na prijemu su bili prisutni predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić i direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković.

​Za Semberija info - Mladen Vasilić