LOPARE: ZAPOČELA IZGRADNjA KUĆE PORODICI TOŠIĆ IZ LIPOVICA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: ZAPOČELA IZGRADNjA KUĆE PORODICI TOŠIĆ IZ LIPOVICA


Porodica Tošić iz Lipovica kod Lopara živi u izuzetno teškim uslovima u oronuloj i trošnoj kući, koja je stara 110 godina.
Na inicijativu mjesne boračke organizacije krenulo se sa humanitarnom akcijom izgradnje novog doma za Maru Tošić i njena dva sina.


Akciji se pridružila i opština Lopare na čelu sa načelnikom Radom Savićem i bračni par Dragica i Živojin Tošić iz Lipovica, koji žive i rade u njemačkom gradu Hanoveru.
„Opština Lopare i Opštinska Boračka organizacija su izgradili temelj i obezbijedili dio građevinskog materijala, a dio nastavaka radova će finansirati porodica Tošić“, rekao je načelnik Savić u svojoj izjavi novinarima.


On je pozvao privredne subjekte i pojedince da se uključe u ovo humano djelo, kako bi se starica sa sinovima do kraja ljeta uselila u novi dom i naveo da je ukupna vrijednost radova, po predračunu, približno 40 000 KM.
„Suprug i ja ćemo finansirati zanatske radove na objektu u vrijednosti od 10 000 KM“, rekla je Dragica Tošić i dodala da se nada da će kuća uskoro biti završena i useljena.
Baka Mara kaže da je život nije mazio i da je sedamdesetih godina prošlog vijeka ostala bez supruga, koji je preminuo, te da je sama podizala troje djece.
„Oboljela sam, nadam se da ćemo useliti u započetu kuću i tako bar malo olakšati težak život, zahvaljujući ljudima dobre volje“, rekla je starica.