LOPARE: NAČELNICI OPŠTINA LOPARE I ČELIĆ SA DELEGACIJOM SAVJETA EVROPE :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: NAČELNICI OPŠTINA LOPARE I ČELIĆ SA DELEGACIJOM SAVJETA EVROPE


Načelnik opštine Lopare Rado Savić sastao se danas sa delegacijom Savjeta Evrope, sa kojom je razgovarao o nastavku projekata međuopštinske saradnje u okviru programa za građenje povjerenja.
Savić je nakon sastanka zahvalio delegaciji Savjeta Evrope za želju i volju da pomognu stanovništvu opštine Lopare realizacijom različitih projekata.

„U našoj opštini to će biti projekti za poljoprivredu, nešto od čega će ljudi moći da žive, proizvode i plasiraju svoje proizvode na tržište“, rekao je on.

Savić je istakao saradnju kao suštinu ovog projekta za opstanak stanovništva.

„Lopare već imaju niz zajedničkih projekata sa opštinom Čelić u Federaciji BiH, kao što su regionalna deponija i projekti u vezi sa problematikom povratnika i mi ćemo tu saradnju proširivati“, najavio je on.

Delegaciju Savjeta Evrope predvodila je direktor za politička pitanja Ana Kapelo, a sastanku u Loparama prisustvovao je i načelnik opštine Čelić Sead Muminović.

Kapelo je rekla novinarima da u BiH u posljednje tri godine rade sa opštinama koje su prije ratnih dešavanja bile jedna cjelina, a danas su podijeljene u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

„Stanovništvo i jedne i druge opštine suočava se sa sličnim problemima i ovim projektom se radi na dobrobiti svih kako bi prevazišli te probleme“, navela je Kapelo.

Prema njenim riječima, na početku projekta bilo je uključeno 16 opština, a još pet ih je zatražilo učešće.

„Ohrabreni dosadašnjim rezultatima odlučili smo u projekat dodati još 10 opština i to je razlog današnje posjete jer su opštine Lopare i Čelić dio ovog projekta“, dodala je Kapelo.

Načelnik Čelića Sead Muminović rekao je da sa Loparama godinama unazad imaju odličnu saradnju i zajedničke projekte.

„Zadovoljstvo je da radimo i u narednom projektu i to je još jedna dobra priča za naše stanovništvo“, naveo je Muminović.

​Izvor: Opština Lopare