LOPARE: OSAM PROJEKATA OMLADINSKE BANKE :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: OSAM PROJEKATA OMLADINSKE BANKE


Opština Lopare i Fondacija „Mozaik“ su ove godine podržali osam društveno korisnih projekata za mlade kroz aktivnosti Omladinske banke Lopare.
Načelnik opštine Lopare Rado Savić je izrazio zadovoljstvo da se već deset godina u ovoj lokalnoj zajednici realizuju projekti Omladinske banke.
„Ovogodišnji projekti su veoma zanimljivi i biće korisni u opštini Lopare i nadam se da će, kao i prethodnih godina, biti uspješno realizovani“, rekao je Savić i zahvalio se svim učesnicima i Fondaciji „Mozaik“ na uloženom trudu i sredstvima da bi se aktivnosti realizovale.



Željko Pauković, direktor programa Omladinske banke Fondacije „Mozaik“ je rekao da se na maloj ceremoniji obilježilo i deset godina programa Omladinske banke u Loparama.
„Zajedno smo od 2012. do 2020. godine podržali 60 projekata ukupne vrijednosti preko 200 000 KM“, rekao je Pauković.
On je izrazio zadovoljstvo što je od zadnje promocije, u međuvremenu, u novembru registrovan i jedan mikrobiznis.
U Loparama su potpisani ugovori i uručeni čekovi za osam projekata ukupne vrijednosti 22 300 KM, gdje opština učestvuje sa 7 197 KM, a Fondacija „Mozaik“ 4 798 KM, dok je ostatak doprinos zajednice i volontera.
Fondacija „Mozaik“ ima 51 Omladinsku banku u BiH, a na prvom pozivu realizuje se 435 projekata ukupne vrijednosti
1 100 000 KM i 63 mikrobiznisa.
Prema potpisanom memorandumu saradnja opštine Lopare i Fondacije „Mozaik“ nastavlja se do kraja 2022. godine.
Pauković je napomenuo da je opštini Lopare otvoren poziv za mikrobiznis do 10. maja ove godine u iznosu od 4 000 KM i da je to dobra prilika za sve mlade ljude koji žele pokrenuti samostalno preduzetništvo ili komercijalno poljoprivredno gazdinstvo.