RAZGOVORI O USPOSTAVLjANjU VIDEO-NADZORA :: Semberija INFO ::

 

RAZGOVORI O USPOSTAVLjANjU VIDEO-NADZORA


Na inicijativu Skupštine opštine Lopare i načelnika ove opštine Rade Savića počeli su razgovori sa nadležnim strukturama Policijske uprave Bijeljina o realizaciji projekta uspostavljanja video-nadzora na području lokalne zajednice.
 
Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić izrazio je zahvalnost načelniku Saviću na iskazanoj namjeri da se na području opštine pokrene uspostavljanje sistema video-nadzora.
 
"Opština Lopare je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavila pismo namjere na osnovu koga je iniciran današnji radni sastanak, gdje smo upoznali načelnika sa daljim procedurama oko instaliranja sistema“, rekao je Terzić.
 
Ovim projektom, prema Terzićevim riječima, bezbjednost građana će biti na višem nivou, na obostrano zadovoljstvo lokalne zajednice i Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Savić je istakao da ova lokalna zajednica ima puno dodirnih tačaka sa drugim sredinama i da veća naselja, pristupni putevi i važni objekti iziskuju potrebu za video-nadzorom zbog veće bezbjednosti građana.
 
"Opština Lopare je tranzitno područje sa površinom od 300 kilometara kvadratnih, graniči sa nekoliko opština u Federaciji, Brčko distriktom, Ugljevikom i Bijeljinom", rekao je Savić i izrazio zahvalnost Terziću i njegovim saradnicima zbog brze reakcije na upućenu inicijativu i pokretanju realizacije projekta.