NEŠKOVIĆ: POSLOVANjE SA SUFICITOM VIŠE OD DECENIJE :: Semberija INFO ::

 

NEŠKOVIĆ: POSLOVANjE SA SUFICITOM VIŠE OD DECENIJE


 Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković izjavio je da je u prošloj godini ostvaren suficit u poslovanju ove zdravstvene ustanove od 12.000 KM i zahvalio zaposlenima na predanom radu i postignutim rezultatima.  On je izrazio zadovoljstvo što je pozitivan trend i poslovanje Doma zdravlja sa suficitom prisutno više od decenije. 

Nešković je podsjetio da je u prošloj godini Dom zdravlja Lopare dobio pozitivan revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za poslovanje u 2019, te istakao da je to primjer dobrog rada svih zaposlenih koji je u ovoj zdravstvenoj ustanovi odavno utemeljen, a biće nastavljen i u budućem periodu.  On je najavio da će u ovoj godini biti adaptirane prostorije objekta u kome su smještene službe za laboratorijsku dijagnostiku, mentalno zdravlje i zajedničke poslove, te rekonstruisana vodovodna mreža u krugu Doma zdravlja i nabavljeno još jedno vozilo. 

"Uprkos pandemiji, ulagali smo mnogo u zdravstveni sektor. Tako smo sredinom protekle godine otvorili Službu za bazičnu rehabilitaciju u objektu koji smo izgradili sopstvenim sredstvima i na to smo veoma ponosni", rekao je Nešković. 

On je zahvalio svima koji su pomogli rad ove zdravstvene ustanove, ističući dobar odnos sa njemačkom kompanijom "Domatek" koja će naredne sedmice donirati aparat za brzo testiranje antigena na virus korona i određenu količinu antigen testova. 

​"Ova donacija dolazi u pravo vrijeme jer postoji potreba za masovno testiranje naših građana zbog vakcinacije protiv virusa korona koja će početi od marta", zaključio je Nešković.