VRIJEDNA DONACIJA GRADA SALCBURGA LOPARSKIM VATROGASCIMA :: Semberija INFO ::

 

VRIJEDNA DONACIJA GRADA SALCBURGA LOPARSKIM VATROGASCIMA


Austrijski grad Salcburg donirao je Vatrogasnoj jedinici Lopare veoma opremljeno navalno vatrogasno vozilo, rečeno je Srni u ovoj majevičkoj lokalnoj upravi.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić zahvalio je za donaciju i istakao odličnu saradnju i dobre odnose Salcburga i Lopara, za koju je veoma zaslužan Majevičanin Zlatko Stojanović iz Peljava.

"Donacija ovog vatrogasnog vozila sa puno kvalitetne opreme, koje će koristiti našim vatrogascima, praktično je nastavak Stojanovićeve aktivnosti i zahvaljujem mu za uložen trud i njegovu brigu o rodnom kraju", rekao je Savić Srni.

Osim ovog vozila za loparske vatrogasce, Stojanović je obezbijedio i nekoliko specijalnih vozila za komunalno preduzeće u Loparama.

"Do sada nismo imali vozilo sa ovako kompletnom opremom koje će nam služiti i za gašenje požara i za tehničke intervencije", rekao je sekretar Vatrogasne jedinice Lopare Jovo Đurić.

On je naveo da se u vozilu nalaze veoma korisni setovi raznih alata za intervencije, agregat, kompresor, uređaji za sječenje metala i betona, te moćna rasvjeta, koji će doprinijeti većoj efikasnosti u radu vatrogasaca.