KULAGA I SAVIĆ O POLjOPRIVREDNOM ZADRUGARSTVU U LOPARAMA :: Semberija INFO ::

 

KULAGA I SAVIĆ O POLjOPRIVREDNOM ZADRUGARSTVU U LOPARAMA


Predsjednik Zadružnog saveza Republike Srpske Rajko Kulaga i načelnik opštine Lopare Rado Savić dogovorili su da zajednički rješavaju probleme koje imaju, te da saradnju podignu na viši nivo s ciljem razvoja poljoprivrede i zadrugarstva.
 
Kulaga se danas sastao sa Savićem i članovima dvije novoosnovane poljoprivredne zadruge iz Lopara i Ugljevika s ciljem promocije poljoprivrednog zadrugarstva na području ovih lokalnih zajednica.
 
Savić je rekao da su ovakvi sastanci i razmjene iskustava o zadrugarstvu i poljoprivredi veoma bitni i da je potrebno razvijati takav vid organizovanja poljoprivrednika, jer će biti konkurentniji ako su udruženi.
 
Nakon razgovora sa načelnikom, Kulaga je održao sastanak i razmijenio iskustva sa članovima Poljoprivredne zadruge "Zarac" Lopare i Poljoprivredne zadruge "Korijeni" iz Ugljevika.
 
Kulaga je članstvo ovih zadruga upoznao o načinu djelovanja poljoprivrednih zadruga, ostvarivanja prava na podsticajna sredstva i drugih aktivnosti za koje su se interesovali učesnici sastanka.