LOPARE: DONACIJA PRIVREDNIKA KOJADINOVIĆA SEDMOČLANOJ PORODICI RIKIĆ :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: DONACIJA PRIVREDNIKA KOJADINOVIĆA SEDMOČLANOJ PORODICI RIKIĆ


Privrednik i humanitarac iz Njemačke Miroslav Kojadinović poklonio je danas sedmočlanoj porodici Rikić iz Lipovica kod Lopara LCD televizor i peć na drva.

Nakon posjete porodici Rikić, Kojadinović je rekao novinarima da je njegova misija pomoć ljudima i opštinama Republike Srpske.

Prethodno je za Kojadinovića organizovan prijem u opštini Lopare, na kojem je dogovoreno da se u narednoj godini organizuje poslovni forum i sastanak rukovodstva Lopara sa privrednicima i investitorima iz bavarske njemačke oblasti."Razgovarali smo o daljim investicionim i energetskim projektima koji trebaju da se realizuju ovdje u opštini Lopare, kod mojih prijatelja", naveo je Kojadinović.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić podsjetio je da ova majevička opština godinama unazad sarađuje sa Kojadinovićem, koji je organizovao brojne kvalitetne sastanke u Njemačkoj.

"Naš plan je da se organizuje forum u bavarskoj pokrajini, na kojem će učestvovati i opština Lopare, gdje će biti prisutni potencijalni investitori koji bi došli u našu opštinu", istakao je Savić.

On je dodao da je u Loparama u toku priprema projekta izgradnje poslovne zone.

"Kada pandemija virusa korona stane, imaćemo ponudu za potencijelne strane investitore, za investicije u postojeće privredne kapacitete i za nova ulaganja", rekao je Savić.

Savić je zahvalio Kojadinoviću i ocijenio da on na svakom koraku u svijetu promoviše opštinu Lopare i Republiku Srpsku.

"Kojadinović stvara i konkretne odnose i relacije, opština Lopare je zahvaljujući njemu sklopila prijateljske odnose sa njemačkim gradom Mildorfom i očekujemo da ćemo u narednom periodu potpisati povelju o bratimljenju", naveo je Savić.

Prijemu je prisustvovao i direktor Doma zdravlje Lopare Želimir Nešković, koji je istakao da je, zahvaljujući Kojadinoviću, ova zdravstvena ustanova dobila donacije koje su poboljšale kvalitet pružanja zdravstvenih usluga.

"Kompanija `Domatek` i Kojadinović, čiji je on suvlasnik, donirali su 2017. godine sanitetsko vozilo našoj zdravstvenoj ustanovi, većim dijelom su učestvovali u nabavci savremenog ultrazvučnog aparata, a u ovoj godini Kojadinović je pomogao da obezbjedimo 300 brzih kovid testova i time značajno pomogao u borbi protiv virusa korona", rekao je Nešković.

Opština Lopare