Načelnik Savić učestvovao sa saradnicima i dijasporom Lopara na Skupštini Udruženja "Koreni" :: Semberija INFO ::

 

Načelnik Savić učestvovao sa saradnicima i dijasporom Lopara na Skupštini Udruženja "Koreni"


Načelnik Lopara Rado Savić, zajedno sa saradnicima iz ove majevičke opštine i dijaspore, učestvovao je danas  u godišnjoj Skupštini Udruženja matice, dijaspore, Srba u regionu i prijatelja Srbije “Koreni” koja je održana u onlajn formatu u povodu dvogodišnjice odluke formiranja ovog udruženja.



Savić je izrazio zadovoljstvo  što je Udruženje "Koreni", koje ima za cilj uvezivanja matice, dijaspore i Srba regiona prihvaćeno od svih i što ga, prema njegovim riječima, doživljavamo kao svoje i od njega očekujemo da, uz podršku institucija Republike Srbije, Republike Srpske ostvari svoju misiju.

"Mi u Loparama smo zadovoljni saradnjom sa našim zavičajnim udruženjem 'Majevičana' ali  'Koreni' su neophodni radi uvezivanja svih Srba i onih koji ih vole" rekao je Savić.

Govornik na današnjoj skupštini bio je i direktor Doma zdravlje Lopare Želimir Nešković koji je predsjednik "Korena" u ovoj majevičkoj opštini i član predsjedništva Saveza udruženja.



Nešković je istakao značaj održavanja Skupštine zbog povezivanja predstavnika svih organizacija "Korena" u Srbiji, regionu i dijaspori i izrazio očekivanje njihove dublje saradnje u narednom periodu, u interesu jačanja srpskog identiteta.

"Dom zdravlja Lopare je uradio brojne projekte zajedno sa majevičkom dijasporom i prijataljem Lopara Miroslavom Kojadinovićem iz Njemačke koji su pomogli u jačanju infrastrukture i opreme naše zdravstvene ustanove", rekao je Nešković.

Jedan od govornika na Skupštini bio je  uspješan privrednik i humanista  Miroslav Kojadinović iz Njemačke koji je prijatelj opštine Lopare i Republike Srpske u kojoj je pomogao brojne projekte iz oblasti privrede,  zdravstva i socijalno-ekonomske projekte.



"Organizacija 'Koreni' su embrion kojeg trebamo njegovati od dječaka do savršanog čovjeka koji će raditi na prosperitetu naših srpskih zemalja", rekao je Kojadinović.

Na Osnivačkoj skupštini Udruženja matice, dijaspore, Srba u regionu i prijatelja Srbije “Koreni” održanoj u Novom Sadu prošle godine za predsjednika je izabran Stojan Stevanović iz Lopara koji živi i radi u Švajcarskoj.

​Opština Lopare