ODRŽANE KONSTITUTIVNA I REDOVNA SJEDNICA SKUPŠINE OPŠTINE LOPARE :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANE KONSTITUTIVNA I REDOVNA SJEDNICA SKUPŠINE OPŠTINE LOPARE


U Loparama je danas održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine, na kojoj su 23 odbornika primila sertifikate o dodjeli mandata, a potom je za predsjednika lokalnog parlamenta izabran Milenko Ristić, kao v.d. sekretar Skupštine Davor Vićić te v.d načelnici Odjeljenja opštinske Uprave.



Pola časa nakon konstitutivne sjednice, održana je i redovna sjednica Skupštine opštine, na kojoj su odbornici usvojili Nacrt rebalansa budžeta za 2020, u iznosu od 6.433.000 KM, što je u odnosu na okvir budžeta za ovu godinu povećanje od četiri odsto.



Odbornici su usvojili i Nacrt budžeta za 2021. godinu, u iznosu od 7.160.000 KM, koji je u odnosu na plan budžeta za 2020. veći za 16 odsto.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je da lokalni parlament ima stabilnu skupštinsku većinu, te da nesmetano funkcioniše.

"Za narednih sedam dana usvojićemo i prijedlog budžeta za narednu godinu, tako će opština Lopare imati usvojen budžet i nesmetano funkcionisanje. To nam daje nadu da ćemo uspješno realizovati zacrtane planove i dovršiti projekte koji su usporeni zbog virusa korona", rekao je Savić novinarima.

Skupštinu opštine Lopare čine 23 odbornika, od kojih je 11 iz SDS-a, po tri mandata imaju PDP, SNSD i DNS, dva mandata ima Demos i jedan mandat Socijalistička partija.

Opština Lopare