NA PRVOM MJESTU SU POTREBE NAŠEG STANOVNIŠTVA :: Semberija INFO ::

 

NA PRVOM MJESTU SU POTREBE NAŠEG STANOVNIŠTVA


U Domu zdravlja Lopare, 1. juna, kao ispostava CBR Doma zdravlja Ugljevik, sa radom je počela Služba za bazičnu rehabilitaciju i fizikalnu terapiju, čime je povećan spektar pružanja usluga žiteljima ove opštine. Direktor ove zdravstvene ustanove dr Želimir Nešković kaže da su za namjene Službe, otvorili objekat površine 240 metara kvadratnih koji je izgrađen sopstvenim sredstvima u iznosu od 400.000 KM.

-Cilj nam je bio da našem stanovništvu približimo i ovu vrstu medicinske usluge, na primarnom nivou, jer su prethodno zbog fizikalne rehabilitacije morali putovati u Ugljevik ili druga mjesta. Naj-veći dio opreme smo nabavili vlastitim sredstvima, a značajnu pomoć smo imali i imamo od opštinske uprave i  dijaspore“, kaže dr Nešković.

On dodaje da su do kompletiranja opreme za potrebe fizikalne rehabilitacije, usluge pružali u domovima pacijenata.

-Naša opština je razuđena i ovakav vid usluga pomaže našim žiteljima, a posebno onim koji su u rubnim dijelovima opštine. Svakako da pružanje usluga u domovima korisnika usluga nastavljamo, a u punom kapacitetu je i objekat Službe za bazičnu rehabilitaciju, gdje dnevno imamo od 15 do 20 pacijenata“, pojašnjava dr Nešković.
U Službi se obavljaju usluge: kinezi terapije, TENS terapije (struje), ultrazvučne terapije (sonoforeza), elektroterapije, elektrostimulacijeske terapije, biodinamske struje, interferentne struje, galvanske struje (elektroforeza), krioterapije, laseroterapije, magnetoterapije, parafin, kao i terapije ručnom masažom.
-Potrebe naših građana su nam na prvom mjestu, a posebno kad je u pitanje zdravlje stanovništva. Svakako da nastavljamo sa ulaganjima i unaprijeđenjem usluga na primarnom nivou zdravstvene zaštite, uz zahvalnost svima koji nam pružaju podršku u širenju spektra usluga i obezbjeđivanju adekvatnih uslova za rad“, naglašava dr Nešković.

Semberija info