BRČKO: OSNOVNI SUD ODBIO PRITVOR ZA UHAPŠENOG SLUŽBENIKA VLADE :: Semberija INFO ::

 

BRČKO: OSNOVNI SUD ODBIO PRITVOR ZA UHAPŠENOG SLUŽBENIKA VLADE


Foto: RTRS
BRČKO: OSNOVNI SUD ODBIO PRITVOR ZA UHAPŠENOG SLUŽBENIKA VLADE
Osnovni sud Brčko distrikta odbio je prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora Ameru Korjeniću /47/, službeniku vladine Kancelarije za upravljanje javnom imovinom, koji je uhapšen jer je osumnjičen za primanje mita.

Pritvor za Korjenića, koji je uhapšen prije dva dana u akciji kodnog naziva "Čestica", predložen je zbog opasnosti da će uticajem na svjedoke ometati krivični postupak, saopšteno je iz Tužilaštva, koje će, po prijemu pisanog otpravka rješenja, donijeti odluku o izjavljivanju žalbe na ovu sudsku odluku.

Tužilaštvo vodi istragu protiv Korjenića zbog sumnje da je, kao stručni referent u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom, od više lica zahtijevao novac da bi preduzeo službene radnje.

Sumnja se da je većem broju lica obećao dodjelu ili legalizaciju državnog zemljišta, tvrdeći da su njegove radnje zakonite, da treba samo da mu predaju novac, a da će im on sve završiti i kao dokaz o vlasništvu predati izvode iz zemljišnih knjiga na njihovo ime.

Tužilaštvo, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, nastavlja istragu u ovom predmetu, te dalje procesuiranje osumnjičenog za krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem za koje je zaprijećena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Za slične radnje Korjenić je nedavno optužen pred Osnovnim sudom distrikta. Tereteći ga za krivično djelo prevare Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je prije dva mjeseca optužnicu, koja je početkom jula u cijelosti potvrđena pred ovim sudom, navedeno je u saopštenju.

(SRNA)