PDP BRČKO PREDLAŽE DA 9. MAJ – DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM I DAN EVROPE BUDE ZVANIČNI PRAZNIK I U BRČKO DISTRIKTU :: Semberija INFO ::

 

PDP BRČKO PREDLAŽE DA 9. MAJ – DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM I DAN EVROPE BUDE ZVANIČNI PRAZNIK I U BRČKO DISTRIKTU


Predjednik PDP Brčko Siniša Golić najavio je danas da će Partija demokratskog progresa predložiti dopunu Zakona o praznicima Brčko distrikta, kojom bi se 9. maj Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, uvrstio kao zvaničan praznik Brčko distrikta.

„Širom Evrope 9. maj se obilježava kao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sjećanja na završetak Drugog svjetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije pet godina kasnije. Danas se i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH  ovaj dan obilježava kao zvanični praznik. PDP-u je odavno postalo jasno da je Evropska unija naš prirodan izbor. Mi smo odabrali evropski način života u namjeri da distrikt Brčko, kao i BiH bude dio porodice Evropske unije, rekao je Siniša Golić, predsjednik PDP Brčko i poslanik u Skupštini distrikta.

„Zato ćemo već sledeće sedmice u skupštinsku proceduru uputiti dopunu Zakona o praznicima Brčko distrikta po hitnoj proceduri, kako bi 9. maj postao zvaničan praznik i na području Brčko distrikta“ naglasio je predsjednik Golić.

Ovo će biti još jedan zvanični korak našeg opredjeljenja da demokratiju i vladavinu prava učinimo jačom, privredu snažnijom, te društvo pravednijim, zaključio je Golić.

Semberija info (V.Z.)