BRČKO: OTIŠAO JE VELIKI ČOVJEK :: Semberija INFO ::

 

BRČKO: OTIŠAO JE VELIKI ČOVJEK


Nakon kraće i teške bolesti u brčanskoj bolnici preminuo je Siniša Kisić, bivši gradonačelnik Brčkog i potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH. Kisić je, nakon kraće i teške bolesti, umro u 66. godini života.

- Sa dubokim bolom i žaljenjem javljamo da je nakon kraće i teške bolesti preminuo naš dragi kolega i član Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH Sinša Kisić.

Kisić je bio dugogodišnji istaknuti sportski radnik i vrhunski sportista koji je sebi svojstvenom snagom i energijom dao nemjerljiv doprinos razvoju i ujedinjenju sportskog sistema BiH.

Svojim radom i zalaganjem je u mnogome pomogao da olimpijski pokret postane i ostane ono što je njegova suština - jedinstven, zajednički i u cilju sporta i sportista.

Tokom svoje radne karijere obavljao je više značajnih funkcija, od kojih izdvajamo da je bio član Predsjedništva OK BiH od 2007. godine, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, prvi gradonačelnik Brčko distrikta i član Savjeta ministara BiH.

Kisić je bio i odbojkaški reprezentativac bivše Jugoslavije i osvajač medalje sa Mediteranskih igara u Alžiru 1975. godine'', navedeno je u saopštenju.

Olimpijski komitet BiH i cijela olimpijska porodica izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima, kaže se u saopštenju Olimpijskog komiteta BiH.