BRČKO: Gradonačelnik Siniša Milić čestitao Svjetski Dan slobode medija :: Semberija INFO ::

 

BRČKO: Gradonačelnik Siniša Milić čestitao Svjetski Dan slobode medija


Sloboda medija je temelj svakog demokratskog i naprednog društva . Taj aksiom Vlada Brčko distrikta BiH bezuslovno podržava i smatra neophodnim u svim aktivnostima.

Jer, baviti se novinarskom profesijom nikada nije bilo jednostavno ni lako. Biti novinar znači raditi u jednoj veoma odgovornoj profesiji, a profesionalno, objektivno i nepristrasno izvještavanje građana u svim vremenima, a posebno u ovim današnjim je prosto nezamjenljivo.

Takav pristup informisanju javnosti davalo je i daje značajan doprinos radu Vlade Brčko distrikta, ali i svim drugim institucijama ove lokalne zajednice.

Zbog toga ćemo, kao do sada u okviru nadležnosti, omogućavati nesmetano informisanje javnosti kako bi medijski radnici svoj odgovoran posao obavljali sa što manje prepreka i poteškoća.

Zato je svjetski Dan slobode medija prilika da još jednom ukažemo da su mediji nezaobilazan korektiv društva koji se ogleda u primjeni najviših novinarskih i etičkih kodeksa u izvještavanju o svim važnim političkim, ekonomskim i životnim temama.

Svim novinarima,redakcijama te novinarskim udruženjima čestitam 3. maj, svjetski Dan slobode medija, uz želju za uspjehom na ličnom i profesionalnom planu kao i poboljšanje uslova rada i statusa u društvu.

                                                                                    Gradonačelnik
                                                                                  Mr sc. Siniša Milić