ISTINSKI HEROJI :: Semberija INFO ::

 

ISTINSKI HEROJI


Zbog ljudske i profesionalne požrtvovanosti koju su pokazali u periodu krize na spašavanju života građana Brčko distrikta zaposleni u zdravstvenom sistemu, policijski službenici, kao i svi drugi koji su se neposredno izlagali opasnosti virusom korona zaslužuju posebnu zahvalnost i poštovanje. U ovo pandemijsko vrijeme oni su naši istinski heroji, prvi na linije borbe suzbijanja pandemije.

Smatramo da bi stimulacija onih zdravstvenih radnika koji su podnijeli najveći teret tokom pandemije trebala da bude simbolički čin - njima kao podsticaj da se cijeni to što su radili, građanima kao vraćanje nade da se misli o onima koji istinski predano i odgovorno rade, a opomena onima koji su u proteklom vremenu izbjegavali da se profesionalno i odgovorno bave svojim poslom.

Zbog toga, Partija demokratskog progresa predlaže da Upravni odbor JZU „ Zdravstveni centar „ donese odluku o jednokratnoj isplati finansijske naknade svim zdravstvenim radnicima koji su bili direktno angažovani u borbi protiv virusa korona.

Partija demokratskog progresa će nastaviti podržavati i boriti se za stimulisanje rada zdravstvenih radika, koji savjesno i odgovorno obavljaju svoje poslove, jer upravo oni treba da predstavljaju budućnost zdravstvenog sistema Brčko distrikta.

(PDP)