Doniran respirator za potrebe Zdravstvenog centra Brčko :: Semberija INFO ::

 

Doniran respirator za potrebe Zdravstvenog centra Brčko


Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić zaprimio donaciju jednog respiratora za potrebe Javne zdravstvene ustanove Zdravstveni centar Brčko.

“Onako kako je to bilo i obećano i dogovoreno prilikom nedavne posjete člana Predsjedništva gospodina Milorada Dodika… Dakle, dobro je da znamo da u svim ovim okolnostima nismo sami i da, evo, možemo računati i na pomoć drugih u BiH, koji se i sami suočavaju sa istim i identičnim problemima. Ali evo, još jednom hvala svima onima koji su podržali, odnosno pomogli da dođe do ove donacije”, kazao je Milić na konferenciji za medije ispred brčanske Gradske vijećnice.

Ukupno šest respiratora, stiže još pet

Ova lokalna zajednica sada na raspolaganju ima ukupno šest respiratora, a Milić je naglasio da su sredstva za još pet respiratora uplaćena, da je ugovor potpisan, te da se sada samo čeka isporuka.

“Imamo sljedećih 10 kojih je, evo, procedura u toku, teško je sad kazati, stanje na tržištu znate kakvo je. Teško je kazati tačno kada će biti nabavljeni, kada će biti isporučeni”, izjavio je šef Odjela za zdravstvo Akif Pezerović.