Tri nova slučaja zaraze virusom korona u Brčkom :: Semberija INFO ::

 

Tri nova slučaja zaraze virusom korona u Brčkom


BRČKO - U Brčkom su registrovana tri nova slučaja obolijevanja od virusa korona, tako da je broj zaraženih sada šest, rekao je na konferenciji za novinare komandant Kriznog štaba Siniša Milić.

Milić je rekao da dva lica, koja su došla iz Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli imaju početak upale pluća i njihova klinička slika je srednje do teška, dok treće lice, koje je doputovalo iz Austrije, ima blažu kliničku sliku.


“Ženska osoba iz Špionice, za koju je ranije objavljeno da je oboljela, u boljem je zdravstvenom stanju. Dvoje, koji su identifikovani kao prvozaraženi, osjećaju se dobro i nemaju tegoba”, pojasnio je Milić.

On je dodao da su pronađena sva lica koja su bila u kontaktu sa zaraženima, te da su i oni pod ljekarskim nadzorom pod kojim se nalazi ukupno 1.098 lica.

“Broj lica od kojih je uzet uzorak za testiranje na virus korona je 62. Od toga je šest pozitivnih, 49 negativnih, a na rezultate testova čeka sedam lica”, naveo je Milić.

Komandant Kriznog štaba Brčko distrikta donio je danas naredbu o produženju roka izolacije licima kojima je izdato rješenje sa 14 na 28 dana.

Inspektoratu je naloženo da izvrši uvid u uslove i mogućnosti odvojenog života članova porodice i domaćinstva od lica koje je stavljeno u izolaciju, te da, u slučaju nemogućnosti odvojenog života, izda rješenja o izolaciji i ostalim članovima zajedničkog domaćinstva.

Svim licima koja su u radnom odnosu, a izdato im je rješenje o izolaciji, biće otvoreno bolovanje.

Naredba stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljena u “Službenom glasniku” Brčko distrikta.

Srna / Glas Srpske