PDP Brčko - Siniša Golić: Usvojene mjere za zaštitu privrede u Brčkom :: Semberija INFO ::

 

PDP Brčko - Siniša Golić: Usvojene mjere za zaštitu privrede u Brčkom


„Na prethodnoj sjednici Skupštine razmatrali smo mjere kojima bi zaštitili privredu u Brčkom i predložio sam mjere koje su danas dijelom i usvojene. One su u skladu sa mjerama koje je predložilo Predsjedništvo PDP-a i zadovoljan sam što ih je Vlada Brčko distrikta prepoznala kao sprovodive, konstruktivne i kao konkretne mjere koje će pomoći da održimo privredu i zadržimo radna mjesta“, rekao je poslanik u Skupštini Brčko distrikta i član Predsjedništva PDP-a Siniša Golić.
 
Vlada Brčko distrikta je na današnjoj sjednici usvojila prvi dio mjera za sanaciju štete u privredi, a koje podrazumijevaju uplate minimalnih plata za mjesec mart sa svim pripadajućim porezima i doprinosima za radnike u poslovnim subjektima kojima je zabranjen rad, uz uslov da su poslodavci uplatili poreze i doprinose u prva dva mjeseca tekuće godine, te subvenciju od 30% poreza i doprinosa onim poslovnim subjektima kojima je ograničen rad.
 
Golić je naglasio da će lično, kao i PDP Brčko, nastaviti sa konstruktivnim djelovanjem u cilju pomoći sugrađanima i izlaska iz krize prouzrokovane virusom korona sa što manje štetnih posljedica.
 
Informativna služba PDP-a