Igraj odbojku, rasti sa njom :: Semberija INFO ::

 

Igraj odbojku, rasti sa njom


Šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Vlade Brčko distrikta Mara Matkić je u sportskoj sali Gimnazije u Brčkom, u okviru projekta „Igraj odbojku, rasti sa njom“, u organizaciji Odbojkaškog saveza BiH i pod pokroviteljstvom Evropske odbojkaške konfederacije svečano uručila odbojkašku opremu za petnaest osnovnih škola na području Brčko distrikta..


 
Mara Matkić je kazala da je Brčko distrikt u projektu prepoznat kao grad sporta, a naročito, kako je naglasila, grad odbojke.
 
„Mislim da su Brčko prepoznali kao grad sporta, naročito kada je u pitanju odbojka. Distrikt ima infrastrukturu koja može da podrži jednu ligu odbojke i sve naše škole imaju sportske sale u kojim se mogu igrati lige odbojke. Takođe, mislim da je još jedan razlog za to to što su naše učenice iz Prve osnovne prošle godine pobijedile na prvenstvu Zapadnog Balkana u odbojci. To je za nas vjetar u leđa kako bi se odbojka na široka vrata uvela u škole. Mi danas prvi put zvanično počinjemo sa ligom školske odbojke u osnovnim školama“, kazala je gospođa Matkić.
 
Milutin Popović, potpredsjednik Odbojkaškog saveza BiH, kazao je da je cilj projekta da se populariše odbojka i približi mladima kako bi se takmičili i družili.
 
„Evropska odbojkaška konfederacija je obezbijedila sportsku opremu – po 10 lopti i mreže za osnovne škole koje su uključene u projekat. Takođe, Odbojkaški savez BiH je u okviru promocije projekta obezbijedio majice kako bi se obilježilo takmičenje u koje je uključeno petnaest osnovnih škola na području distrikta. Projekat obuhvata 80 osnovnih škola i cilj je da se populariše odbojka kako bi se ovaj sport približio mladima, da bi se takmičili i družili“, kazao je Popović.
 
Partneri projekta u distriktu su Vlada Brčko distrikta, ŽOK „Bimal – Jedinstvo“, OK „Mladost“ i OK „Jedinstvo“ Brčko.