Skenlan i Koč u Brčkom o projektima ekonomskog razvoja Distrikta :: Semberija INFO ::

 

Skenlan i Koč u Brčkom o projektima ekonomskog razvoja Distrikta


Фото: Фена
Supervizor za Brčko Majkl Skenlan i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koč posjetili su Brčko i razgovarali s lokalnim zvaničnicima o projektima koji bi mogli garantovati ekonomski razvoj Brčko distikta BiH.

- Naša želja je da Brčko distrikt ima konkretne projekte koji mogu uticati na prosperitet, na prilike, na život građana Brčkog. Mi smo ovdje došli s predstavnicima Zirat banke koji sa svojim projektima daju doprinos ovoj ideji – izjavio je ambasador Koč prilikom posjete Brčkom.

On je istaknuo da je politička stabilnost preduslov za ekonomski rast, a s druge strane, i investicije i stabilan rast ekonomije doprinose političkoj stabilnosti u bilo kojoj zemlji.

Turski ambasador izrazio je zadovoljstvo što se Brčko nalazi na trasi autoputa Sarajevo-Beograd te vjeruje da će i to doprinijeti bržem razvoju ove lokalne zajednice.

Supervizor za Brčko Majkl Skenlan kazao je, prilikom obilaska brčanske Luke, da međunarodna zajednica i njeni partneri smatraju da je Brčko važna lokacija ne samo zbog Luke koja može osigurati da se vrati prosperitet, nego i što može osigurati da se brže provode aktivnosti u vezi sa izvozom roba iz BiH.

Skenlan je takođe izrazio uvjerenje da će se ubrzati aktivnosti u vezi sa rekonstrukcijom mosta na Savi na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

​otisak.ba