POLICIJA JOŠ UVIJEK TRAGA ZA DALIBOROM JOVIČEVIĆEM :: Semberija INFO ::

 

POLICIJA JOŠ UVIJEK TRAGA ZA DALIBOROM JOVIČEVIĆEM


Potraga za Daliborom Jovičevićem (34) za koga se sumnja da je 12. februara 2020. godine u Novom naselju Brezovo Polje u Brčko distriktu izvršio krivično djelo ubistva svog oca Slaviše Jovičevića (63) još uvijek nije dala rezultate.

Goran Pisić šef Policije Brčko distrikta rekao je danas da je Policija prikupila dovoljno tragova i predmeta koji ukazuju da je to lice počinilo krivično djelo i da je za njim raspisana potraga.

– Raspisana je potraga na lokalitetima na području Brčko distrikta  gdje sumnjamo da on može da bude. U saradnji sa kolegama pokrivamo određene lokalitete na području Federacije BiH i imamo razmjenu informacija na međunarodnom planu – rekao je Pisić.

Dodao je da dosadašnje aktivnosti na terenu pokazuju da se to lice pripremalo da nakon izvršenja  krivičnog djela ne bude dostupno.

– Napravili smo trasu njegovog puta i kretanja do prijave krivičnog djelaubistva. Postupajući tužilac sa policijskim službenicima pored vještačenja preduzima druge radnje koje bi trebale da pomognu. I ovdje bi nam  dobro došla pomoć građana, pogotovo Brčko distrikta, da ukoliko imaju informaciju o ovom licu, njegovom  kretanju i od ranije, da nam pomognu da dođemo do njega – istakao je Pisić.

Upitan da kaže kako je izvršeno krivično djelo ubistva Pisić je samo rekao da su se u cilju dokumentovanja ovog krivičnog djela preduzimale veoma složene policijsko-tužilačke radnje. Naglasio je da ne može reći da li osumnjičeni kod sebe ima oružje ali da u potpunosti provjerene informacije ukazuju da je Jovičević lice mjesta napustio nenaoružano.

– Istraga će pokazati da li je on planirao ovo ubistvo ranije. Informacije ili saznanja koje budemo dobijali će to potvrđivati ili nas  razuvjeravati. Radi se o opasnom licu i imamo oznaku hapsiti oprezno – rekao je Pisić. Podsjetio je da su u zadnjih godinu dana u Brčko distriktu bila tri ubistva koja su se desila na svirep i podmukao način i koja su teška za dokazivanje, ali da uspjeli da ih dokažu.

(srpskainfo.com)