Forum žena PDP-a Brčko: Književno veče i paketići za djecu :: Semberija INFO ::

 

Forum žena PDP-a Brčko: Književno veče i paketići za djecu


Povodom novogodišnjih i božićnih praznika Forum žena PDP-a Brčko, uz prisustvo Djeda Mraza, pjesnika i velikog broja djece i roditelja, sinoć su u Mjesnoj zajednici Bijeljinska cesta upriličili književno veče i podjelu paketića.



Književno veče za djecu organizovano je iz razloga što se ljubav prema knjizi stvara od najranijeg uzrasta. Takođe je cilj ukazati na činjenicu da je poetska scena u Brčkom itekako živa, ali se o njoj malo govori. 



Naši gosti, Brčaci koji s ljubavlju pišu za djecu: Ranko Simić, Nediljko Blažić i Duško Milošević, iz svog bogatog književnog opusa za mališane su izdvojili dio svog stvaralašta i na taj način ih uveli u čarobni svijet poezije. 



"Čitajući djeca uče mnoge životne lekcije, razvijaju kreativnost i kritičko mišljenje, uče o toleranciji, empatiji, plemenitosti i mnogim drugim pozitivnim stvarima. Djeca su naša budućnost, naše bolje sutra i tako prema njima treba i da se odnosimo",  rekla je Mirjana Ristanić, predsjednica Foruma žena PDP Brčko. 

"Sreća i radost najmlađih je najveća nagrada i zadovoljstvo, kao i da nam to daje želju i volju da i nastavimo sa tim aktivnostima", istakao je Zoran Bulatović, potpredsjednik PDP-a Brčko.